Recept Visragout 2 Personen

Benodigdheden:

100 gram verse witvis (kabeljauw of roodbaars) in blokjes
100 gram verse zalm in blokjes
100 gram IJslandse garnalen
4 lente-uitjes
1 zakje Polaris vissaus
1 klein potje doperwten
2 kopjes Padangrijst

 

Bereiding:

Kook de rijst met wat zout gaar en laat hem daarna rusten.
Breng ca een halve liter water aan de kook en laat daarin de vis 5 minuten koken.
Voeg de laatste 20 seconden de garnalen toe.
Schep de vis uit de pan en houd de bouillon apart.
Laat de doperwten op een laag vuur warm worden.
Laat de boter smelten en fruit hierin op laag vuur de fijngesneden lente-uitjes glazig.
(mag ook wat verse bieslook bij)
De boter niet bruin laten worden!
Roer hier de vissaus doorheen en voeg al roerend de bouillon met beetjes toe totdat een mooie gladde saus ontstaat.
Voeg de visblokjes toe en haal de pan van het vuur.
Maak het geheel op smaak met peper, zout, citroensap en een scheutje witte wijn.
Serveer de ragout over de rijst met de doperwten ernaast en garneer het met een takje peterselie.

Smakelijk eten!